Travertin

Travertin är ett unikt naturmaterial som karaktäriseras av följsamma rörelser som skänker sinnesro till varje hem. Materialet har använts som byggmaterial sedan uppförandet av det romerska riket, och än idag är materialet omåttligt populärt. Fortfarande till golv och väggar, men desto fler stenskivor monteras till bänkar och bord. Travertin är en porös sten som kan lämnas med öppna porer eller spacklas och täppas igen innan ytan slipas slät eller poleras. Vanligtvis är stenen ljus och varm i sin ton, men kan även erbjuda det motsatta.

I mångt och mycket är travertin att välja estetik före funktion. Materialet kräver noggrann omsorg och omtanke. Lämpliga användningsområden anses vara i mindre trafikerade utrymmen, då materialet är väldigt mjukt och poröst.

För att säkerställa en lång livslängd rekommenderar vi att du förseglar ytan med en oljebaserad impregnering två till tre gånger om året och alltid torka av stenen efter användning. Och kom ihåg: använd alltid skärbräda, placera varma föremål på underlägg och var försiktig vid hantering av syror och kemikalier. Torka upp spill direkt för att undvika bestående fläckar på ytan.

För vardaglig rengöring rekommenderar vi Steinfix 60, liknande produkt eller ett PH-neutralt rengöringsmedel som t.ex grön såpa. Vid ihärdiga fläckar kan du använda Universal Stein, Steinfix 20 eller Steinfix 40, beroende på vad du har spillt. Undvika rengöringsmedel som innehåller saltsyra, fosforsyra, natriumhydroxid, väteperoxid och andra kemikalier som kan orsaka förändringar i stenen.

Brown Silver

Brown Silver

Pris på förfrågan
Classico

Classico

Pris på förfrågan
Navona

Navona

Pris på förfrågan
Noce

Noce

Pris på förfrågan
Ocean Blue

Ocean Blue

Pris på förfrågan
Rosso

Rosso

Pris på förfrågan
Silver

Silver Travertin

Pris på förfrågan