Kalksten

Kalksten är en fossilrik sten som till största del består av kalkspat och innehåller skal från olika havsdjur. Den kännetecknas för sina harmoniska toner, skarpa detaljer och sitt uttryck som ger karaktär åt de flesta interiöra miljöer. En kalksten blir bara vackrare med åren, men det är en mjuk sten som kräver både omsorg och försiktighet. Vanligtvis är kalksten finslipad, men den finns även tillgänglig i polerad yta.

För att kalksten ska behålla sin skönhet, är det viktigt att använda en oljebaserad impregnering och rengöra den efter användning. Mattslipad yta är att föredra, då repor och fläckar syns tydligare på en polerad yta. Inre sprickor kan förekomma, vilket är en naturlig del av stenen karaktär och påverkar inte stenens kvalitet.

För att säkerställa lång livslängd rekommenderar vi du förseglar ytan med en oljebaserad impregning, som t.ex Akemi Nano, tre till fyra gånger om året. Och kom ihåg att alltid använda skärbräda och underlägg, och var försiktig vid hantering av syror och kemikalier för att undvika bestående fläckar.

För vardaglig rengöring rekommenderar vi Steinfix 60, liknande produkt eller ett PH-neturalt rengöringsmedel som t.ex grön såpa. Vid tuffa fläckar kan du använda Universal Stein, Steinfix 20 eller Steinfix 40, beroende på vad du har spillt. Undvik rengöringsmedel som innehåller saltsyra, fosforsyra, natriumhydroxid, väteperoxid och andra kemikalier som kan orsaka förändringar i stenen.

Azul Valverde

Azul Valverde

1900 kr
Crema moca

Crema Moca

Pris på förfrågan
Dietfurt Grey

Dietfurt Grey

1500 kr
Grigio St. Moritz

Grigio St. Moritz

2800 kr
Jura Beige

Jura Beige

2500 kr
Jura grey

Jura Grey

2500 kr
Thala Grey

Thala Grey

2200 kr
White Moleanos

White Moleanos

Pris på förfrågan