Komposit

Terrazzo

Terrazzo är mest erkänt som ett vackert golvmaterial, men på senare tid har användnings-området vuxit inom både kök och badrum. Det färgstarka materialet framställs av krossad
sten, ofta marmor, och glas som sedan blandas med cement. En sammansättning som gör
det möjligt att skapa spännande färgkombinationer och mönster som naturen inte kan erbjuda. Terrazzo är perfekt för dig som söker något extra uttrycksfullt.

Terrazzo är ett beständigt material som är enkelt att ta hand om, men då det ofta innehåller marmor bör stenen underhållas därefter, eftersom vissa partier är mer känsligare än andra. Materialet finns i både mattslipad och polerad yta, beroende på vad du önskar. Mattslipad är att föredra utifrån en funktionell aspekt, då fläckar och repor blir mer framträdande på en blank yta.

För att säkerställa en lång livslängd rekommenderar vi att du förseglar ytan med en oljebaserad impregnering två till tre gånger om året, och alltid torka av stenen efter användning. Och kom ihåg: använd alltid skärbräda, placera varma föremål på underlägg och var försiktig vid hantering av syror och kemikalier. Torka upp spill direkt för att undvika bestående fläckar på ytan.

För vardaglig rengöring rekommenderar vi Steinfix 60, liknande produkt eller ett PH-neutralt rengöringsmedel som t.ex grön såpa. Vid ihärdiga fläckar kan du använda Universal Stein, Steinfix 20 eller Steinfix 40, beroende på vad du har spillt. Undvik rengöringsmedel som innehåller saltsyra, fosforsyra, natriumhydroxid, väteperoxid och andra kemikalier som kan orsaka förändringar i stenen.

Calacatta

Calacatta

2200 kr
Carrara

Carrara

2200 kr
Fior Di Pesco

Fior Di Pesco

2200 kr
GV

GV

2200 kr
Perlato Royal

Perlato Royal

2200 kr