Bricmate bänkskivor - färger

Bricmate bänkskiva

Bricmate är ett varumärke som specialiserar sig på keramiska plattor, särskilt för bänkskivor, golv och väggar. Deras produkter inkluderar ett brett utbud av keramiska plattor med olika färger, mönster och ytor.

Vad är Bricmate

Bricmate bänkskivor är tillverkade av keramik, vilket är ett hållbart material känt för sin värme- och fläckbeständighet samt sin förmåga att motstå repor och slitage. Keramiska plattor är populära inom inredningsdesign på grund av deras mångsidighet och estetiska variationer. De kan efterlikna naturmaterial som marmor, trä eller sten och finns i olika stilar, från moderna till klassiska.

diskho
kök bricmate

Vad gör bricmate bänkskivor unika

En bricmate bänkskiva är ett utmärkt val för användning i kök och badrum tack vare deras hållbarhet och estetiska skönhet. De är tillverkade av keramiska plattor, vilket ger dem många fördelar.

kök bricmate

Bricmate bänkskiva - användningsområden

Bricmate bänkskivor kan användas i kök, badrum och andra områden där slitstyrka och stil är viktiga. De är idealiska för både privata hem och kommersiella utrymmen, inklusive restauranger och hotell. Vi är här för att assistera dig i att välja det perfekta materialet och anpassar storlekar efter dina unika behov som erbjuder enastående prestanda och estetik.

Kök

Bricmate är ett utmärkt material när det kommer till att använda det i köket, särskilt för arbetsytor och köksöar. Bricmate bänkskivor tillverkas med en blandning av natursten och kompositmaterial, vilket ger dem enastående styrka och hållbarhet. En bricmate bänkskiva tål höga temperaturer, vilket är en viktig egenskap i köket. Du kan placera heta kastruller och grytor direkt på ytan utan att riskera att den blir skadad. Bricmate bänkskivor är icke-porösa, vilket innebär att de inte absorberar vätskor, fläckar eller bakterier. Detta gör dem enkla att rengöra och underhålla, vilket är särskilt viktigt i köket där hygien är av yttersta betydelse. En snabb torkning och rengöring räcker oftast för att hålla ytan i toppskick.

Badrum

Bricmate är en utmärkt och mångsidig lösning när det gäller badrumsinredning. Ett badrum är en plats där vatten och fukt är konstant närvarande. En bricmate bänkskiva är icke-porösa, vilket innebär att den inte absorberar vatten eller andra vätskor. Detta gör dem idealiska för användning i badrum där de kan utsättas för vattenstänk och fukt dagligen. Bricmate erbjuder en stor variation av färger, texturer och mönster, vilket gör det möjligt att skapa en badrumsdesign som passar din personliga stil och inredning. Oavsett om du föredrar en modern, minimalistisk estetik eller en mer klassisk och elegant design, kan du hitta en bricmate bänkskiva som kompletterar din vision för ditt badrum.

Fördelar med bricmate bänkskivor

Hållbarhet: Bricmate bänkskivor är extremt hållbara och motståndskraftiga mot repor, fläckar och värme. De behåller sin skönhet och kvalitet under lång tid.

Vatten- och fläckbeständighet: Materialet är vattentätt och motstår fläckar, vilket gör det perfekt för användning i kök och badrum.

Enkel rengöring: Ytan på en bricmate bänkskiva är slät och lätt att rengöra, vilket gör den hygienisk och enkel att underhålla.

Mångsidighet: Bricmate bänkskivor finns i olika färger, mönster och ytor, vilket ger dig möjlighet att anpassa din köks- eller badrumsdesign efter dina önskemål.

Bricmate kök
spis

Bricmate bänkskiva - dess utföranden

Granitkeramik kan glaseras, målas, printas eller lämnas naturlig. Poleras, göras strukturerad eller matt för att fånga känslan av eller efterlikna andra material eller helt enkelt bara vara granitkeramik. Bricmate har ett antal olika varianter och mönster, med bland annat exakta återgivningar av allt ifrån Kolmårdsmarmor och gotländsk kalksten till italiensk Carrara eller rå betong och cement – möjligheterna är många. Plattorna har även olika ytstruktur beroende på användningsområde och utrymme.

spis

Populära bricmate stenar

Glanshammar, Norrvange Light Grey, Norrvange Grey och Jura Select Classic är stora favoriter på den svenska marknaden.

Bricmate bänkskiva - Glanshammar silk
Bricmate bänkskiva - Norrvange Light Grey
Bricmate bänkskiva - Norrvange Grey
Bricmate bänkskiva - Jura Select Classic

Glashammar

Norrvange Light Grey

Norrvange Grey

Jura Select Classic

Vi finns här för dig

Har du några som helst frågor kring våra material, hur vi arbetar eller vad vi kan göra för dig, är du varmt välkommen att höra av dig. Vi hjälper gärna till.

FAQ

De vanligaste frågorna om en bricmate bänkskiva

Bricmate är ett svenskt företag specialiserat på granitkeramik, vilket är ett slitstarkt och tåligt alternativ till traditionella bänkskivor i natursten som blivit allt mer populärt i Svenska hushåll på senare år. För att framställa granitkeramik pressas sand, lera och fältspat samman med extremt tryck för att sedan brännas vid hög temperatur. Resultatet blir en kompakt, slitstark och mångsidig produkt som fungerar lika bra i köket som i hallen eller till uteplatsen. Där av dess popularitet som köksbänkskiva.

Ja, granitkeramiken är ett av de tåligaste ytbeläggningsmaterialen som finns och dess hållfasthet gör att den klarar av utrymmen med stor yttre påverkan. Med en väldigt låg vattenabsorption (≤0,5%) tål granitkeramiken livsmedel, syror och rengöringsmedel mycket bättre än de flesta naturstenar som exempelvis kalksten & marmor. Materialet används därför i stor utsträckning i offentliga miljöer som köpcenter och gångvägar utomhus men fungerar minst lika bra till kök, badrum och hall även i vanlig hemmiljö.

För dagligt bruk rekommenderas mikrofiberduk med vatten eller ”Ättiksspray”, Kan med fördel även användas på andra ytor med Granitkeramik!

”Ättiksspray”: Blanda 1dl 24% Ättika, några droppar handdiskmedel med 3dl vatten i en sprayflaska.

På större ytor används lämpligast ett svagt alkaliskt eller pH-neutralt, icke filmbildande rengöringsmedel för golv, typ ”Allrent”. Bricmate rekommenderar ”FILA Cleaner” som är ett professionellt pH-neutralt rengöringsmedel för alla typer av hårda golv som tål vatten.

Fläckborttagning:

Fläckar av oorganisk smuts så som kalkrester etc  samt organisk smuts som exempelvis fettfläckar avlägsnas i första hand enligt  instruktionen för daglig rengöring. Använd en disk-/skurborste  till hjälp. Sk Suddsvamp eller skurblock kan också underlätta.

FILA Deterdek & Fila PS87 rekommenderas mot svårare oorganisk- & organisk smuts. Följ noga instruktionerna beträffande spädning och tillvägagångssätt

Granitkeramik kan glaseras, målas, printas eller lämnas naturlig. Poleras, göras strukturerad eller matt för att fånga känslan av eller efterlikna andra material eller helt enkelt bara vara granitkeramik. Bricmate har ett antal olika varianter och mönster, med bland annat exakta återgivningar av allt ifrån Kolmårdsmarmor och gotländsk kalksten till italiensk Carrara eller rå betong och cement – möjligheterna är många. Plattorna har även olika ytstruktur beroende på användningsområde och utrymme.