Marmor bänkskivor

Marmor bänkskiva

Marmor bänkskiva är ett ständigt trendigt material som bildas under högt tryck och höga temperatur av kalksten. Stenens mjuka drag och kraftiga ådror har gjort den synonym med lyx och elegans. Mest erkänd är den ljusa Carraramarmorn från Italien, men materialet finns tillgängligt i en rad olika utföranden – från ljusa och mörka toner. Ytan går att få både mattslipad och polerad beroende på önskat resultat.

Vad är Marmor

Marmor är ett material som blir vackrare med åren, men man bör vara medveten om att det är porös sten och kräver mer försiktighet och omsorg än andra material. Ytan förändras med tiden och inre spricker kan förekomma i materialet, vilket tillför en ytterligare dimension av stenens karaktär och påverkar inte stenen kvalité. Mattslipad yta är att föredra då repor och fläckar inte blir lika framträdande.

marmor stenskivor
marmor

Skötslråd av en marmor bänkskiva

För att säkerställa en lång livslängd rekommenderar vi att du förseglar ytan med en oljebaserad impregnering två till tre gånger om året och alltid torka av stenen efter användning. Torka upp spill direkt för att undvika bestående fläckar på din marmor bänkskiva.

För vardaglig rengöring rekommenderar vi Steinfix 60, liknande produkt eller ett PH-neutralt rengöringsmedel som t.ex grön såpa. Vid ihärdiga fläckar kan du använda Universal Stein, Steinfix 20 eller Steinfix 40, beroende på vad du har spillt. Undvika rengöringsmedel som innehåller kemikalier som kan orsaka förändringar i stenen.

Marmor bänkskiva - användningsområden

Våra stenskivor är designade för att passa perfekt in i olika delar av ditt hem och erbjuder en mångsidig användning. Deras mångsidighet gör dem idealiska för både kök och badrum samt för andra inredningsdetaljer som matbord, fönsterbrädor och stenbeklädnad. I köket kan våra stenskivor användas som estetiskt tilltalande arbetsytor och bänkskivor, medan de i badrummet kan ge en lyxig och funktionell touch till handfat och andra ytor.

Varför ska man välja natursten

Marmor är ett naturmaterial som inte bara ger en unik estetik utan också en känsla av elegans och skönhet. Dess naturliga variationer gör varje skiva unik, och dess hållbarhet ger ett varaktigt värde till ditt hem. Till skillnad från konstgjorda material förändras marmors yta över tid, vilket tillför karaktär och en personligare ton till ditt hem. Med rätt typ av underhåll är marmor ett mycket bra material för både kök och badrum. Därav dess popularitet i köket som en marmor bänkskiva.

marmor stenskivor

FAQ

De vanligaste frågorna om en marmor bänkskiva

Marmor är en utmärkt och elegant yta för köksbänkar. Det är sant att marmor är något känsligare än vissa andra material, men med rätt skötsel och försiktighet är det ett hållbart material över tid. Därför är en marmor bänkskiva ett utmärkta för köket!

Ja, för att bevara marmorns naturliga skönhet är det viktigt med regelbunden rengöring med ett neutralt rengöringsmedel och undvikande av syrahaltiga ämnen. Användning av skärverktyg direkt på ytan bör också undvikas för att förhindra repor.

Absolut, marmor finns i ett brett utbud av färger och ådringsmönster. Varje marmorskiva är unik, och du kan välja mellan klassiska vita marmorarter som Carrara, djupt svarta som Nero Marquina eller andra färgnyanser som Rosa Portogallo.

Priset på marmor varierar beroende på typ och kvalitet. Generellt sett kan en marmor bänkskiva vara något dyrare än granit bänkskivor. Det är viktigt att överväga både priset och de estetiska egenskaperna när du väljer mellan olika stenmaterial för ditt projekt.